Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΑΜΙΡ



Η μητέρα του Αμίρ γράφει στον Τσίπρα: Βοηθήστε με να επανενωθώ με τον άντρα και τον αδελφό μου

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα, από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ολόκληρη η επιστολή της μητέρας του 11χρονου Αφγανού Αμίρ, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 



Ο μικρός Αμίρ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

Η υπόθεση του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που κατοικεί με την οικογένεια του,έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

 



Απίστευτη γκάφα με τον μικρό Αμίρ: Δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι ακριβώς συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, όπου το αποτέλεσμα της κλήρωσης επιλογής σημαιοφόρου μαθητή δεν έγινε τελικώς σεβαστό.



Ο διάλογος του Τσίπρα με τον μικρό Αμίρ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Μουζάλα. Ο 11χρονος Αφγανός είχε κληρωθεί για να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τελικά, παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.



Σκληρή ανάρτηση από ιερέα της Κρήτης για την επίθεση στον Αμίρ

Σε μία σκληρή ανάρτηση προχώρησε ο ιερέας Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος από την Κρήτη μετά την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ.

Ο ιερέας εμφανώς εκνευρισμένος με την υπόθεση αναφέρει πως «Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός. Ο ένας σταυρώθηκε, ο άλλος σταυρώνει».



Το δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον Αμίρ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν που μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.