Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

αμερικανικές εκλογές



ΗΠΑ: Καταγγελίες για προσπάθεια ανάμιξης της Ρωσίας στις «ενδιάμεσες» εκλογές

 

"Η κυβέρνηση Τραμπ καταβάλει προσπάθειες για να εμποδίσει τη Ρωσία να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο" διαβεβαίωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς.

«Πρόκειται για κορυφαία προτεραιότητα» για τον Λευκό Οίκο, τόνισε ο Κόουτς καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.



Πούτιν: «Ανοησίες» τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Η φερόμενη σχέση ανάμεσα στον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και τη Ρωσία είναι κατασκευασμένη από τους αντιπάλους του Τραμπ ως όπλο εναντίον του Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.



Πούτιν: Η Μόσχα δεν αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα δεν αποπειράθηκε να επέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και ο Τραμπ το δέχθηκε, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.



Ρωσία: «Κυνήγι μαγισσών» οι κατηγορίες για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Οι κατηγορίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θυμίζουν κυνήγι μαγισσών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα δεν έχει εμπλακεί σε καμία κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ.



Το καυστικό tweet του Ντ. Τραμπ για τις αναφορές του Μπ. Ομπάμα περί ανάμιξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Έμμεσες βολές κατά του επερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την πιθανότητα εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά:



Αυτές είναι οι πολιτείες - κλειδιά στις αμερικανικές εκλογές

Εξαιρετικά σημαντικές στην αμερικανική εκλογική διαδικασία θεωρούνται 13 πολιτείες. Είναι οι πολιτείες-κλειδιά, όπου οι δύο υποψήφιοι Χίλαρι Κλίντον κι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στήθος με στήθος και δεδομένου του εκλογικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.