Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

αμερικανικές



Ιράκ: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες για τα πλήγματα στη Συρία

Χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν σήμερα σε πόλεις του Ιράκ για να διαμαρτυρηθούν για τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εναντίον της Συρίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία.



Νίγηρας: Τρία μέλη των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ενέδρα

Τρία μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού ξηράς των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν σε ενέδρα στον Νίγηρα την Τετάρτη, ενώ έκαναν μια περιπολία μαζί με στρατιώτες του Νίγηρα που εκπαίδευαν, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματικούς.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters Aμερικανός αξιωματικός.



Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις παραβιάζουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παραβιάζουν τους όρους της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επισήμανε σήμερα η ιρανική κυβέρνηση.



Αμερικάνικες πολιτείες και πόλεις θα ακολουθήσουν την Συμφωνία του Παρισίου παρά την απόφαση του Τραμπ

Οι κυβερνήτες των πολιτειών της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον μαζί με τριάντα δημάρχους αμερικανικών πόλεων, περισσότερους από 80 προέδρους πανεπιστημίων και πάνω από 100 επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισίου παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ.



Eξαλλη η Βρετανική κυβέρνηση για τις αμερικανικές διαρροές

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προτίθεται να θέσει το ζήτημα των διαρροών στοχείων που προήλθαν από αμερικανούς αξιωματούχους για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με πληροφορίας της εφημερίδας The Guardian.

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση είναι «έξαλλη» με τις διαρροές.



Εκλογές από τον Μαδούρο ζητούν 14 αμερικανικές χώρες

Δεκατέσσερις αμερικανικές χώρες ζήτησαν από τη Βενεζουέλα "την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων" και την κατάρτιση "εκλογικού χρονοδιαγράμματος" σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε αργά χθες βράδυ από τα υπουργεία Εξωτερικών του Μεξικού και της Βραζιλίας.