Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

amazon



150 δισ. δολάρια σε data centers θα επενδύσει η Amazon για να κυριαρχήσει πάνω στη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη

Η Amazon σκοπεύει να επενδύσει ένα αστρονοιμικό ποσό μέσα στα επόμενα χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει κέντρα συλλογής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στην ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και άλλες υπηρεσίες πληροφορικής. Ο βασικός της αντίπαλος δεν είναι άλλος από την Microsoft  που κινείτσι ταχύτατα και αυτή στο ίδιο μήκος κύματος. 

 



Η έξυπνη κίνηση που έκανε ο Τζεφ Μπέζος για να «γλιτώσει» φόρους 600 εκατ. δολαρίων

H πώληση μετοχών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Τζεφ Μπέζος την περασμένη εβδομάδα ήρθε με ένα πρόσθετο… προνόμιο: χωρίς κρατικούς φόρους. Πέρυσι, ο Μπέζος ανακοίνωσε στο Instagram ότι εγκαταλείπει το Σιάτλ μετά από σχεδόν 30 χρόνια για να μετακομίσει στο Μαϊάμι. Είπε ότι η κίνηση ήταν να είναι πιο κοντά στους γονείς του αλλά και στις εκτοξεύσεις πυραύλων του στο Blue Origin.



Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την Amazon Web Services

Νέες προοπτικές στους τομείς της πολιτικής διαστήματος, των τηλεπικοινωνιών, των διαστημικών τεχνολογιών, της διαστημικής βιομηχανίας και της εκπαίδευσης ανοίγονται για την Ελλάδα με τη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελληνική Κυβέρνηση και η Amazon Web Services.



Ποιος είναι ο δεύτερος σημαντικότερος Τζεφ της Amazon που ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει

Του πιστώνουν την εμπορική γιγάντωση της Amazon, καθώς ολόκληρο το σύστημα logistics του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν δική του δουλειά.

Για τον Τζεφ Γουίλκ ο λόγος, γενικός διευθυντής στο παγκόσμιο καταναλωτικό τμήμα της Amazon σήμερα, που προγραμματίζει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα στις αρχές του 2021.



Γιατί McDonald's και Amazon καταβάλλουν ξαφνικά 15 δολάρια την ώρα στους εργαζόμενους;

Όλο και περισσότερες πολιτείες αυξάνουν τους κατώτατους μισθούς στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, οι εργαζόμενοι στα fast food πληρώνονται πλέον με 15 δολάρια ανά ώρα από την 1η Ιανουαρίου.

 

Η Amazon το κάνει επίσης σε εθνικό επίπεδο. Τι συμβαίνει στην καρδιά του καπιταλισμού; “ διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.



Για να προσληφθείς σε αυτή την εταιρία, πρέπει να απαντήσεις σε μια παράξενη ερώτηση

Ήταν το 2009 όταν η Amazon απέκτησε τη Zappos, έναν αμερικανικό ηλεκτρονικό κολοσσό ένδυσης, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων.

Η Zappos δεν θυσίασε όμως τις ανατρεπτικές εταιρικές αξίες της, όπως αυτό που αποκαλεί ο αντισυμβατικός γενικός διευθυντής της Tony Hsieh «να δημιουργούμε κέφι και λίγη παραξενιά».