Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 -
Μερική συννεφιά

6 °C

Σήμερα, 3. Απριλίου 2020

αμαρτιεςΜην φέρνουμε το νου μας στις παλιές αμαρτίες

Να μην γυρίζουμε στις αμαρτίες, για τις οποίες εξομολογηθήκαμε. Η ανάμνηση των αμαρτιών προκαλεί κακό. Ζητήσατε να σας συγχωρέσουν; Αυτά, τέλος. Ο θεός συγχωρεί τα πάντα στην εξομολόγηση. Δεν πρέπει να γυρίζουμε πίσω και να κλεινόμαστε στην απελπισία. Να είμαστε ταπεινοί δούλοι στον Θεό. Να νιώθουμε χαρά και ευγνωμοσύνη για την συγχώρεση των αμαρτιών μας.«Ακόμη κι’ αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν του το επιτρέπεις εσύ»

»Άφησε την οργή και συγχώρεσε τον αδελφό σου.»

Αν σου πω, νήστεψε πολλές φορές μου προβάλλεις ως δικαιολογία την ασθένεια του σώματος.

Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά.

 

Να βλέπουμε τις αμαρτίες μας

Όταν βλέπουμε την αμαρτωλότητα των άλλων, θα πρέπει να εξετάσουμε την καρδιά μας και να αναρωτηθούμε:

«Είμαι αναμάρτητος; Δεν υπάρχει το ίδιο πάθος μέσα μου, όπως βλέπω στον αδελφό ή την αδελφή μου; ».Βαρουφάκης: «Μετακυλίουν τις αμαρτίες τους πάνω μου»

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, τρία χρόνια μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου το οποίο υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κι ενώ ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι «το επεισόδιο του 2015 τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ.ευρώ». Τι εξαφανίζει τις αμαρτίες μας;

Α΄. Αναφέρει η Αγία Γραφή (Γ΄ Βασ. 17ο κεφ.) ότι μετά την ανομβρία που επικράτησε την εποχή του προφήτη Ηλία στο Ισραήλ, τα πάντα ξεράθηκαν και κάηκαν·οι χείμαρροι, όπως ο Χορράθ κοντά στον οποίον ζούσε ο Ηλίας, και αυτοί στερέψανε.

 

Έτσι φοβερή πείνα επικράτησε στο Ισραήλ. Οι άνθρωποι και τα ζώα πεθαίνανε συνεχώς λόγω ελλείψεως τροφής και νερού. Τα πάντα καταστρεφόταν.