Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αλίκη



«Έφυγα παρατώντας σύξυλη την Αλίκη Βουγιουκλάκη…»

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Χρήστος Κάλοου μιλά στην εφημερίδα Espresso και στον Αλκίνοο Μπουνιά για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και την επιθυμία του να αποκτήσει έναν άλλο ρόλο από αυτόν που του πρότεινε στην παράσταση «Εβίτα». Ο ρόλος όμως είχε δοθεί…



"Η Αλίκη είχε το φόβο της ηλικίας - Η μητέρα της είπε καλύτερα να πεθάνει παρά να..."

Ο χρόνος ήταν ο μεγαλύτερος της φόβος και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι άνθρωποι την έζησαν από κοντά.

Μια από αυτές ήταν και η Ροζίτα Σώκου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Εμείς» και αποκάλυψε:



Αλίκη Διπλαράκου: Η ομορφότερη γυναίκα της Ευρώπης του 1930

Τη συμμετοχή της στα ελληνικά καλλιστεία τη θεώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Ζαΐμης, «εθνική υπόθεση», και μετά τη στέψη της ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει: «Η ανακήρυξις αύτη αποτελεί αναμφισβητήτως μιας ελληνική δόξαν, δια την οποίαν εκφράζω τη χαρά μου»!



Το επεισόδιο που η Αλίκη έσβησε ένα τσιγάρο στο πρόσωπο ενός συνεργάτη της. Ο «εκβιασμός» και η σπαρταριστή δίκη...

Το 1971, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Αλίκη Δικτάτωρ» της Φίνος Φιλμς με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Νίκο Γαλανό.

 



Ζημιές και εγκατάλειψη στον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Σκηνικό εγκατάλειψης εμφανίζει ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Πάνω στο φθαρμένο από την πολυκαιρία λευκό μάρμαρο βρίσκεται σπασμένη εδώ και καιρό η καφετί πλακέτα με το όνομα και την ημερομηνία θανάτου από την οποία μάλιστα λείπουν γράμματα και αριθμοί.



Η άγνωστη ιστορία της Βουγιουκλάκη - Πώς πήρε το όνομα Αλίκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1936 στο Μαρούσι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε δυο χρόνια νωρίτερα, το 1934.