Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αλεξανδρουπολης



Τα ναυπηγεία Σύρου-Σκαραμαγκά και το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στα άμεσα σχέδια των Αμερικανών

Για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένα από τα τρια στρατηγικά της σημεία στον πλανήτη. Από την Ελλάδα πλέον έχει το Στρατηγικό Βάθος που χρειάζεται τόσο για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, όσο και για την Ανατολική Ευρώπη για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.



Να αφεθούν ελεύθεροι ζητούν οι «8» Τούρκοι της Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου βρίσκονταν μέχρι αυτήν την ώρα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, για τους οποίους την περασμένη εβδομάδα ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στη γείτονα χώρα. Οι αποφάσεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.



Ο Κοτζιάς προαναγγέλει έκδοση των «οκτώ» της Αλεξανδρούπολης στην Τουρκία

Βασικό κριτήριο για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, είναι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων Τουρκίας να μην διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις και να μην εξαχθεί μέσω ατυχημάτων η κρίση, τονίζει ο υ



Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανοίγει για την Ρωσία παρακάμπτοντας το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια!

Αναβίωση της ένδοξης ελληνικής ιστορίας αποτελεί η συμφωνία  της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά προς το Κρεμλίνο «σβήνοντας» από το χάρτη τα τουρκικά στενά, τα οποία τόσο πολύ επιθυμούν οι γείτονες μας  να «κλείσουν».