Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλ Κάιντα



Υεμένη: Τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα νεκρά σε αμερικανική επιδρομή

Tέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από πλήγμα των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό Πεντάγωνο. Επρόκειτο για την έβδομη αμερικανική επιδρομή στη χώρα αυτή μέσα στον Μάρτιο.



Το Facebook «εξαφανίζει» τις αναρτήσεις για Αλ Κάιντα και ISIS

Αποτελέσματα φαίνεται ότι έφερε η χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και άλλων αυτοματοποιημένων τεχνικών στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις που αφορούν την Αλ Κάιντα και τον ISIS αφαιρούνται αυτόματα, πλέον, σε ποσοστό της τάξεως του 99%.



Υεμένη: Στέλεχος της Aλ Κάιντα νεκρό σε αμερικανική επιδρομή

Ένα ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη, όπως ανέφεραν την Πέμπτη πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.



"Νεκρός ή ζωντανός" καταζητείται από την Αλ Κάιντα ο Τραμπ

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση της αφίσας της Αλ Κάιντα, στην οποία ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται ως καταζητούμενος από την τρομοκρατική οργάνωση.

 



Υεμένη: Επιχείρηση των ΗΠΑ κατά στόχου που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα

Στρατιωτική επιχείρηση κατά στόχου που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στην Υεμένη, πραγματοποίησαν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters, δεν φαίνεται να υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες από την επιχείρηση.



Εφιαλτικό σενάριο: Το ISIS βρήκε σύμμαχο!

Το «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να διαπραγματεύεται μια ενδεχόμενη συμμαχία με την  Al Qaeda, ώστε να διατηρήσει τα εδάφη που έχει στην Μοσούλη,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Αγιάντ Αλαουϊ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Al Arabiya English» ο Αλαουϊ δήλωσε πως έλαβε την πληροφορία αυτή από καλά ενημερωμένες πηγές, τις οποίες δεν κατονόμασε.