Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ακτή



Σπάνια φάλαινα έξι μέτρων ξεβράστηκε σε ακτή στην Αλεξανδρούπολη

Μία φάλαινα μήκους έξι μέτρων εντοπίστηκε στις ακτές του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται το είδος "Ζίφιος", το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο στην όψη δελφίνι, αλλά είναι φάλαινα.



Σαλαμίνα: Έπεσε με το αμάξι στην θάλασσα και το... ψάρεψε μέχρι την ακτή! (video)

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα αυτοκίνητο Mercedes-benz, βρέθηκε μέσα στην θάλασσα δίπλα από τα φέρι μποτ στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο οδηγός -που φέρεται να είναι τουρίστας- βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε με τη συνδρομή και άλλων παρισταμένων να τραβήξει το αυτοκίνητο προς τα έξω, προτού παρασυρθεί από τα νερά.



Μυστηριώδες πλάσμα 22 μέτρων ξεβράστηκε στις ακτές της Ινδονησίας (Φωτό+Βίντεο)

Ένα μυστηριώδες πλάσμα 22 μέτρων ξεβράστηκε στις ακτές της Ινδονησίας, με τους επιστήμονες να μην μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς είναι.

Πριν από λίγες μέρες οι ντόπιοι  εντόπισαν το κουφάρι του πλάσματος στην ακτή Χουαμουάλ, μέσα στο νερό και περιτριγυρισμένο από αίματα. Αμέσως ειδοποίησαν τους αρμόδιους που κατέφθασαν στο σημείο.



Εγκαινιάστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού Ελληνικό σχολείο

Εγκαινιάστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού το νέο δημοτικό σχολείο που ονομάστηκε «Ελλάς Γλυφάδα». Τμήμα των δαπανών για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του καλύφθηκε από εθελοντική προσφορά κατοίκων της Γλυφάδας, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της πόλης και της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής».



Στην Ακτή Ελεφαντοστού δύο Γάλλοι υπουργοί μετά την πολύνεκρη επίθεση σε θέρετρο

Την Ακτή Ελεφαντοστού θα επισκεφθούν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Γαλλίας, σε ένδειξη συμπαράστασης μετά από την επίθεση της βορειοαφρικανικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα σε θέρετρο που κόστισε τη ζωή σε 16 άτομα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τέσσερις Γάλλοι υπήκοοι.



Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ πίσω από την επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων.