Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ακρυλαμίδιο



Θα πούμε αντίο στις τηγανητές πατάτες; Είναι καρκινογόνες λέει η ΕΕ

 Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, το ακρυλαμίδιο μπαίνει στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.



Συναγερμός: Αγαπημένο φαγητό των παιδιών ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου

Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά φαγητά εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.