Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ακοη



Οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών κινδυνεύουν με μόνιμη απώλεια ακοής ή επίμονο κουδούνισμα στα αυτιά τους

Συστηματική ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων ανά την υφήλιο, διαπίστωσε πως οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών ίσως κινδυνεύουν με μόνιμη απώλεια ακοής ή επίμονο κουδούνισμα στα αυτιά τους.



Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τα βοηθήματα ακοής;

Ο πρωταρχικός στόχος ενός ακουστικού βαρηκοΐας είναι προφανής, νέα μελέτη υποστηρίζει όμως ότι οι συσκευές αυτές έχουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό όφελος, καθώς αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.



Προστατεύστε τα αυτιά σας - Πως να αποφύγετε τη μείωση της ακοής σας

Το να διατηρήσετε την ακοή σας σε...υγιή επίπεδα έχει να κάνει κυρίως με το να γνωρίζετε πόσο εκτεθειμένοι είστε στους δυνατούς ήχους. Εσείς ξέρετε πώς να προστατεύσετε τα αυτιά σας;



Ακοή: Σφύριγημα και βουητό στα αυτιά - τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Οι εμβοές (βουητό) των αυτιών είναι ένα υποκειμενικό σύμπτωμα ήχων στα αυτιά, χωρίς να υπάρχει εξωτερικό ερέθισμα ήχου. Οι ασθενείς περιγράφουν τις εμβοές ως σφύριγμα ή θρόισμα στα αυτιά τους. Όπως ο πυρετός ή ο πονοκέφαλος συνοδεύει πολλές διαφορετικές ασθένειες, έτσι και οι εμβοές είναι ένα συχνό σύμπτωμα πολλών προβλημάτων, είτε σωματικών είτε ψυχολογικών.



Εγκυμοσύνη: Το κάπνισμα της μητέρας μειώνει την ακοή του μωρού

Τι σχέση έχει η ακοή με το κάπνισμα; Πολύ πιο μεγάλη απ' ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.



Απώλεια ακοής: Τι δείχνει για τον εγκέφαλο

Η αποδυνάμωση της ακοής είναι μία από τις συνηθέστερες αναπηρίες της τρίτης ηλικίας. Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω εκδηλώνει σε κάποιο βαθμό απώλεια της ακοής του.