Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

airbnb



Φοιτητική κατοικία: Στα ύψη τα ενοίκια λόγω... Airbnb - Δεν πέφτουν κάτω από τα 250 ευρώ ακόμα και στο Αιγάλεω

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να βρίσκεται προ των πυλών, χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές ετοιμάζονται να αφιερώσουν μέρες και ώρες στην εύρεση της ιδανικής κατοικίας για τα χρόνια των σπουδών τους. Ωστόσο, γονείς και φοιτητές έρχονται και πάλι αντιμέτωποι με την αύξηση των μισθωμάτων των ακινήτων, αλλά και με το φαινόμενο... Airbnb, το οποίο καλά κρατεί.



Θεοχάρης για Airbnb: Παρανομία και φοροδιαφυγή δεν είναι ανεκτές

Ειδική αναφορά στην πλατφόρμα Airbnb έκανε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κρατώντας μεν μία διαλλακτική στάση απέναντι σε όσους μισθώνουν ακίνητα μέσω των πλατοφορμών, αλλά τονίζοντας ότι έχουν και υποχρεώσεις και πως δε θα γίνουν ανεκτές παρανομία και φοροδιαφυγή.



Πώς η "χρυσή βίζα" στην Ελλάδα οδηγεί σε έξωση χιλιάδες πολίτες

Το πρόγραμμα της Ελληνικής κυβέρνησης που χορηγεί βίζα σε πολίτες εκτός ΕΕ με αντάλλαγμα επενδύσεις 250.000 ευρώ σε ακίνητα, οδηγεί σε μαζικές εξώσεις, με ενοικιαστές να εκδιώκονται από τα σπίτια τους προκειμένου τα ακίνητα να ενταχθούν στην πλατφόρμα Airbnb, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegrhap.



Δηλώστε έως 28/2 τα ακίνητα που μισθώνετε μέσω Airbnb

Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα και τις μισθώσεις του 2018 στο ηλεκτρονικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).



Επιβαρύνσεις με τέλη χαρτοσήμου για την Airbnb

Η αρχική συμφωνία μίσθωσης που συνάπτουν οι «διαχειριστές ακινήτων» με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να τα διαθέσουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με την ιδιότητα του υπεκμισθωτή, υπάγεται σε τέλη χαρτοσήμου 3% (πλέον ΟΓΑ χαρτοσήμου 20%).



Airbnb και «χρυσή βίζα» κινούν την ελληνική αγορά ακινήτων

Για αξιοσημείωτη κινητικότητα στην ελληνική αγορά ακινήτων που αποδίδεται περισσότερο στη «χρυσή βίζα» και στο Airbnb κάνει λόγο δημοσίευμα της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung.