Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

αιώνα



Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν στους εκατό Ρώσους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αιώνα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναδείχθηκαν πρώτοι με τη σειρά αυτή, στην κατάταξη ενός καταλόγου με 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017, που συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS.



Μετά από έναν αιώνα επιστρέφει το παλαιότερο χειρόγραφο της Παλαιάς Διαθήκης

Μια πολυετής και κοπιαστική προσπάθεια, γεμάτη περιπέτειες στο πέρασμα εκατοντάδων ετών που στόχευσε στην επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων της ιερά μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, είχε σήμερα το απόγευμα αίσιο τέλος, με την παράδοση ενός χειρόγραφου κειμένου του 9ου αιώνα, ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, γνωστού ως Κώδικας 1424, από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στον μητροπολίτη Δράμ



Πως επηρεάζεται κάθε ζώδιο από την φωτεινότερη πανσέληνο του αιώνα

Η Σελήνη θα βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στη Γη, γι' αυτό θα είναι μεγάλη, φωτεινή, ρομαντική, γεμάτη δώρα και ευκαιρίες. Η αστρολόγος  Βιργινία Λεούση,αποκαλύπτει πως πρόκειται για μία θετική πανσέληνο που επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τελευταίου δεκαημέρου, καθώς επίσης και Παρθένους και Καρκίνους, και έρχεται για... ξεκαθαρίσματα.



Το σκάνδαλο του αιώνα που διαλύει το παγκόσμιο σύστημα: Ποιοι Έλληνες είναι στην λίστα

Η υπόθεση ονομάστηκε The Panama Papers και είδε αργά το βράδυ της Κυριακής το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη διαρροή εγγράφων της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca, που αποκαλύπτει πως οι εμπλεκόμενοι κατέφυγαν σε offshore εταιρίες για να κρύψουν εκατοντάδες εκατομμύρια.