Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αιντε



Παραιτήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ειδικός σύμβουλος του γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το Κυπριακό, παραιτήθηκε για να ακολουθήσει πολιτική καριέρα στη Νορβηγία, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την αποτυχία των συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του οργανισμού τον περασμένο μήνα.



Κύπρος: Το ευχαριστώ του Ακιντζί στον Άιντε για τις …υπηρεσίες του

Την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Κυπριακό, οι οποίες από την ελληνική πλευρά έχουν χαρακτηριστεί φιλότουρκες, εξέφρασε ο Ακιντζί στον Άιντε

 



O αποχαιρετισμός Άιντε-Ακιτζί

Την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Κυπριακό εξέφρασε ο Ακιντζί στον Άιντε.

Δεξίωση προς τιμή του Έσπεν ‘Αιντε, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να πολιτευτεί στη Νορβηγία, παρέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.



Απογοητευμένος ο Άιντε

Με αίσθημα απογοήτευσης αποχωρεί ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος τον άλλο μήνα θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία.



"Μόνο εντός παραμέτρων του ΟΗΕ η λύση του Κυπριακού"

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε δηλώνει πεπεισμένος ότι η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.



"Δεν αποδεχόμαστε μηδενικές εγγυήσεις και απουσία στρατού"

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, παραδέχθηκε, απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική θέση στο θέμα των εγγυήσεων, ότι «η Τουρκία υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της διάσκεψης ξεκάθαρη ότι δεν αποδέχεται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό».