Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αϊλάν



Ο πατέρας του Αϊλάν συγκλονίζει: Κανείς δεν κάνει τίποτα

Τη λύπη του επειδή έναν χρόνο μετά την τραγωδία της οικογένειάς του εξακολουθούν να πνίγονται πρόσφυγες στη θάλασσα και κανείς δεν κάνει τίποτα εξέφρασε χθες στην εφημερίδα Bild ο πατέρας του μικρού Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο σώμα του οποίου, ξεβρασμένο από τη θάλασσα σε μια παραλία, είχε συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2015 και η φωτογραφία του έγινε εμβληματική της τραγω



Στόχος βανδάλων μνημείο αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Αϊλάν

Ένα μαρμάρινο μνημείο στη μνήμη του Αϊλάν και όλων των άλλων προσφυγόπουλων που πνίγηκαν περνώντας με τις οικογένειές τους στην Ευρώπη και είχε στηθεί στην περιοχή Σιλιφκέ στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας καταστράφηκε από άγνωστους βάνδαλους.



Σε δίκη δύο σύροι διακινητές για τον θάνατο του μικρού πρόσφυγα Αϊλάν

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν δύο Σύροι διακινητές μεταναστών που κατηγορούνται για το ναυάγιο της λέμβου, που βυθίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ανοιχτά του Μπόντρουμ στην Τουρκία και οδήγησε στον θάνατο τον μικρό Αϊλάν Κούρντι ενώ ταξίδευε προς την Κω.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ εκβιασμοί Ερντογάν: Θα σας στείλω 15.000 Αϊλάν

Απίστευτοι διαλόγοι μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν και των προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιοουνκέρ και πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο κρίσιμο ραντεβού του περασμένου Νοεμβρίου, έρχονται  σήμερα στη δημοσιότητα.

 



Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του μικρού Αϊλάν

Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν, Αμπντουλάχ Κούρντι, του παιδιού που έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων και των μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται καθημερινά, κάλεσε τον κόσμο να ανοίξει την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες.



«Θείο Βρέφος» ο μικρός Αϊλάν σε φάτνη εκκλησίας στη Μαδρίτη- Συγκινητικό βίντεο

Μια φάτνη διαφορετική από τις άλλες έχει στηθεί στην εκκλησία του Σαν Άντον στη Μαδρίτη, όπου στην θέση του Θείου βρέφους έχει τοποθετηθεί ο μικρός Αϊλάν.