Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αιχμές



Αιχμές Γεννηματά κατά Τσίπρα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε σαφείς αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές αναφέροντας:



Αιχμές κατά Σαλβίνι από τον Γιούνκερ

Aιχμές κατά του γραμματέα της Λέγκα και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά από τη σημερινή του ομιλία του στο Στρασβούργο, συνομίλησε με σειρά απεσταλμένων ευρωπαϊκών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και με δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας La Stampa.



Τραμπ: Οι ΗΠΑ καλύπτουν το 91% του κόστους για να είναι ασφαλής η Ευρώπη

Νέες αιχμές εναντίον συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ στην Ευρώπη άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι η Ουάσιγκτον καλύπτει το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης.



Αιχμές δικαστών κατά κυβέρνησης για την βόμβα στο Εφετείο

Αιχμές κατά κυβέρνησης από την Ένωση Δικαστών  και Εισαγγελέων Ελλάδος για την βόμβα στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωση της επισημαίνει οτι η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί «επίθεση κατά της Δημοκρατίας».



Καταδικάζει τη Β. Κορέα η Ρωσία, με αιχμές και για τις ΗΠΑ

Η Ρωσία καταδικάζει «εμφατικά» τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως σημείωσε με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, το οποίο ωστόσο επέκρινε ταυτόχρονα και την «επιθετική ρητορική» της Ουάσινγκτον.



Σόιμπλε: Θα κλείσει τον Ιούνιο η αξιολόγηση – Αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος συναντήθηκε την Τετάρτη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στο Βερολίνο.

 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια αποστολής της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διάρκειας τριών ημερών, στη γερμανική πρωτεύουσα.