Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αιγιαλίτιδα ζώνη



Ο Κατρούγκαλος για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμά μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στη χώρα μας, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.



Απάντηση στον Τσαβούσογλου από το ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει

Στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα τότε ισχύει η απειλή πολέμου (casus belli, απάντησε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στέλνοντας το μήνυμα ότι η απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα.



Επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς

Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ευχαριστώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη χαρά να κάνει ο ίδιος την αναγγελία.



Ενωση Κεντρώων για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης: Οδεύουμε σε νέες περιπέτειες

Οδεύουμε προς νέες περιπέτειες σχολιάζει η Ενωση Κεντρώων αναφερόμενη στις ανακοινώσεις του Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.



Βενιζέλος: Με την μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, η κυβέρνηση αποδέχεται την τουρκική θέση περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο

Τη διαφωνία του με την ανακοίνωση που έκαναν οι Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Τσίπρας (κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του υπουργού Εξωτερικών στον πρωθυπουργό) για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια, εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.