Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

aids



Μητσοτάκης: Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα κατά του AIDS

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στέλνει με ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Να νικήσουμε τον HIV οριστικά» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.



Πειραματικό εμβόλιο κατά του AIDS θα κυκλοφορήσει γνωστή εταιρεία

Η εταιρεία Johnson & Johnson ετοιμάζεται για να δοκιμάσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού HIV, μια κίνηση για την ανάπτυξη της πρώτης, έπειτα από δεκαετίες, ανοσοποίησης έναντι του ιού αυτού που προκαλεί τη θανατηφόρα νόσο του AIDS.



Ρώσος βιολόγος θέλει να γίνει ο δεύτερος που θα κάνει γενετική τροποποίηση σε μωρά

Ένας Ρώσος μοριακός βιολόγος φαίνεται πως ζήλεψε τη «δόξα» του Κινέζου συναδέλφου του Χε Τζιανκούι και θέλει να κάνει και αυτός πειράματα γενετικής τροποποίησης μωρών.



Πανικός με το AIDS στο Πακιστάν: Πάνω από 400 συγχωριανοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV τις τελευταίες εβοδομάδες!

Σε ένα φτωχό χωριό του Πακιστάν οι γονείς περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του τεστ για το AIDS που έχουν κάνει τα παιδιά τους: εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί στον ιό HIV, προφανώς αφού ένας γιατρός χρησιμοποίησε μία μολυσμένη σύριγγα σε πολλούς ασθενείς.



Τριάντα επτά εκατομμύρια παγκοσμίως ζουν με τον ιό του AIDS

Με κεριά και συγκεντρώσεις θα τιμήσουν σήμερα άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Στόχος να υπογραμμίσουν τη μάχη εναντίον του ιού HIV που προκαλεί το AIDS και να τιμήσουν τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου.



Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε κέντρο πρόληψης και εξέτασης για το AIDS

Το κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.