Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ



SOS από WWF: Σε 40 χρόνια η Γη έχασε το 60% των άγριων ζώων

«Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», προειδοποίησε η WWF στην ετήσια έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα, τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων μειώθηκε κατά 60% σε διάστημα 40 ετών.



Τα άγρια ζώα που έγιναν συμβοηθοί των Αγίων στην έρημο

Πολυάριθμες είναι οι περιπτώσεις των ζώων, ειδικά του λιονταριού, που γίνονται φίλοι και συμβοηθοί των Αγίων στην έρημο. Ο Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος χαρίζει σύνεση στην ύαινα, της δείχνει το σωστό και ορθό δρόμο και εκείνη τον αποδέχεται.

 



Άγρια ζώα κοιτάζονται για πρώτη φορά στον καθρέφτη!

Ο Μάρκ Φέρλεϊ τοποθέτησε έναν καθρέφτη και μερικές κάμερες σε διάφορα μέρη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, με την ελπίδα να συλλάβει και να παρατηρήσει τις αλληλεπιδράσεις των ζώων του τροπικού δάσους με τον καθρέφτη.



Λάθος συναγερμός στη Γερμανία - Δεν δραπέτευσαν ποτέ τα άγρια ζώα από τον ζωολογικό κήπο

H συγκεκριμένη είδηση έσπειρε τον τρόμο σήμερα στη δυτική Γερμανία.

Συγκεκριμένα οι Αρχές αναζητούσαν δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις και ένα τζάγκουαρ στην περιοχή Άιφελ. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, τα άγρια ζώα δεν είχαν φύγει ποτέ τον ζωολογικό κήπο απλά είχαν κρυφτεί για να προφυλαχθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.



Τραγικός θάνατος για τη Βρετανίδα τουρίστρια

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία των ερευνών για τον εντοπισμό της 63χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή της Μαρώνειας, στη Ροδόπη.