Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αγορές



Ο κορονοιός έφερε θεαματικές αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε - Τι ήρθε για να μείνει

Ραγδαίες είναι οι αλλαγές που έφερε στη ζωή μας ο κορονοϊός.

Η καθημερινότητα μας άλλαξε ενώ παράλληλα μπήκε «φρένο» στα δια ζώσης ψώνια καθώς εμπεριέχουν… ρίσκο.



Αλλαγές από σήμερα σε πληρωμές με κάρτα και αγορές μέσω ίντερνετ

Από σήμερα, Σάββατο, τίθεται σε ισχύ ο νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2) με κάρτες.



Το Νότιο Αιγαίο στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων αγοραστών-επενδυτών

Το 2017 τα ξένα κεφάλαια που επενδύθηκαν για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έφθασαν τα 503 εκατ. ευρώ. Το 2018 ξεπέρασαν και τα 800 εκατ. ευρώ.

Ως βασικός προορισμός ξένων επενδυτών για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας καθιερώνεται η χώρα μας, με τις βίλες στα νησιά του Αιγαίου, τη Χαλκιδική αλλά και την Κρήτη να εμφανίζουν σταθερά τις καλύτερες επενδυτικές αποδόσεις στη Μεσόγειο.



Συνάντηση Τσίπρα με Ντράγκι-Κερέ για την έξοδο στις αγορές

Τον Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Τράπεζας Μπενουά Κερέ, συνάντησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας.



Κατάινεν: Ευπρόσβλητη η κατάσταση της Ιταλίας

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση της Ιταλίας είναι ευπρόσβλητη και πως οι συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της μπορεί να αποδειχθούν πολύ δύσκολες.



Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικές απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών επλήγη από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων την περασμένη εβδομάδα και τη βουτιά της κινεζικής αγοράς λόγω των ανησυχιών ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να πλήξει την ανάπτυξη της Κίνας.