Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αγωγος



Η ηρωική προσπάθεια των κατοίκων να φτιάξουν τον αγωγό ύδρευσης στα Χανιά

Σε μια ηρωική και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνη επιχείρηση προχώρησαν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά νερό, μετά από 13 ημέρες!

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Γιάννη Τζατζιμάκη, προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, οι κάτοικοι μπήκαν στο ορμητικό ποτάμι, αφού ήταν ο μόνος τρόπος να επισκευάσουν τον αγωγό.



Αγωγός πετρελαίου του στρατού μολύνει το νερό της Θεσσαλονίκης;

Aγωγός πετρελαίου του στρατού ο οποίος περνάει κάτω από τον πυθμένα της λίμνης Πολυφύτου φαίνεται ότι είναι ο ένοχος για το πετρέλαιο που εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην επιφάνεια της δεξαμενής του εργοστασίου επεξεργασίας νερού της ΕΥΑΘ στην Σίνδο.



Λύματα αγωγού μολύνουν τη θάλασσα στη Μύκονο

Μεσα στην καρδιά του καλοκαιριού σημειώθηκε διαρροή μεγάλης έκτασης η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών και την προσφυγή γνωστού δικηγόρου στη δικαιοσύνη.



Τον αγωγό Tanap εγκαινίασε ο Ερντογάν

Τον αγωγό Tanap, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, εγκαινίασε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H κατασκευή του αγωγού εκτιμάται σε 8,5 δισ. δολάρια και περιλαμβάνεται στα μεγαλόπνοα σχέδια υποδομών, τα οποία προέκρινε ο «Σουλτάνος», στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.



East Med: Ο αγωγός που μπορεί να ανατρέψει το ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μεσόγειο

Μια μεγάλη ανατροπή στο ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο, θα προκαλέσει η κατασκευή του αγωγού EastMed από το Ισραήλ. Ενας αγωγός άγνωστος για το ευρύ κοινό που, όμως, αν γίνει πραγματικότητα θα αλλάξει τα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή και θα έχει τεράστια οφέλη για την Ελλάδα.



Κύπρος - Αίγυπτος: Συζητούν για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Κύπρος και Αίγυπτος συζητούν για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας προς ένα από τα τερματικά υγροποίησης της Αιγύπτου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.