Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Άγιος βαλεντινος



Το πιτόγυρο – ανθοδέσμη 8,5 κιλών για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ένα σουβλατζίδικο στην Κρήτη αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα των ερωτευμένων βάζοντας στο μενού του μια τεράστια πίτα-γύρο σε ανθοδέσμη.

Η ανθοδέσμη αποτελείται από τα υλικά που φτιάχνεται ένα κανονικό πιτόγυρο και ζυγίζει 8,5 κιλά.

Το κατάστημα σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook αναφέρει ότι η ιδέα γεννήθηκε πριν από λίγα χρόνια με τον κόσμο να δείχνει μεγάλη ανταπόκριση.



To Brexit αποτελεί «αγκάθι» στο εμπόριο λουλουδιών στη Βρετανία για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η εταιρία Giraffe Flowers στο Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία ετοιμάζεται για την αυριανή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά οι ανθοπώλες φοβούνται ότι τα εμπόδια στο εμπόριο λόγω του Brexit θα οδηγήσουν σε υψηλότερο κόστος και καθυστερήσεις για τη δική τους δουλειά. Η εταιρία έχει δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης και περιμένει ότι θα πουλήσει περίπου 7.000 τριαντάφυλλα για την αυριανή ημέρα.



Λέσβος- Λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου

Με τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου να λιτανεύονται στους ώμους τεσσάρων Αφρικανών καθολικών χριστιανών αιτούντων άσυλο από την ΕΕ, που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, ολοκληρώθηκαν αργά σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις προς τιμήν του παγκόσμια γνωστού Αγίου Βαλεντίνου.



ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Δωράκια» σε επιβάτες για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Μια έκπληξη περίμενε την Τετάρτη τους επιβάτες των πρώτων πρωινών συρμών που αναχώρησαν από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Αθήνα, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιόρτασε μαζί τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Άγιος Βαλεντίνος: Πώς καθιερώθηκε η γιορτή. Ποιος είναι ο Έλληνας προστάτης του έρωτα

Ερωτευμένοι… χρόνια σας πολλά! Σήμερα γιορτάζετε χάρη στον Άγιο Βαλεντίνο. Μάθετε πώς καθιερώθηκε η γιορτή.

Ο Βαλεντίνος, υπήρξε σύμφωνα με τον θρύλο ιερωμένος του 3ου αιώνα. Παρά τις αυτοκρατορικές διαταγές και απαγορεύσεις, πάντρευε τα ερωτευμένα ζευγάρια, γλιτώνοντας τους άντρες από την στρατιωτική θητεία.