Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αγιος στεφανος



Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος – Γιορτή σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου και Πρωτομάρτυρος τιμά σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Ο Άγιος Στέφανος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του Ευαγγελικού Λόγου και στη φιλανθρωπική δράση.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη ράμπα εισόδου της Ν.Ε.Ο.



2 Αυγούστου - Γιορτή σήμερα - Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου

Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου τιμά σήμερα, 2 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Το γεγονός αυτό συνέβη στα χρόνια που οι μεγάλοι διωγμοί των πρώτων χριστιανών είχαν κοπάσει και αυτοκράτωρ ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος.



Ζαχαριάς: Ανείπωτη θλίψη για τον γιο του που «έσβησε» στην άσφαλτο...

Ο χρόνος σταμάτησε το απόγευμα της Τρίτης, 23.07.2019, για την οικογένεια Ζαχαριά… Ο γιος του επιχειρηματία που έχει συνδέσει το όνομά του εδώ και πολλά χρόνια με την αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών, Αλέξανδρος Ζαχαριάς, βρήκε τραγικό θάνατο στην άσφαλτο.



Η Ιερά Μονή του Α­γί­ου Στε­φά­νου κτισμένη στην κορυφή του βράχου

Η Μο­νή του Α­γί­ου Στε­φά­νου βρί­σκε­ται στο νο­τι­ο­α­να­το­λι­κό ά­κρο της συ­στά­δας των με­τε­ω­ρι­κών βρά­χων, α­κρι­βώς πά­νω α­πό την Κα­λαμ­πά­κα, και εί­ναι το μό­νο μο­να­στή­ρι που ε­πι­σκέ­πτε­ται κα­νείς χω­ρίς να α­νε­βεί σκα­λιά, για­τί η προ­σπέ­λα­ση σ’ αυ­τό γί­νε­ται με μι­κρή γέ­φυ­ρα.



Σύγχρονο θαύμα του Αγίου Στεφάνου σε 8χρονο κοριτσάκι

Ημέρα του Αγ. Στεφάνου η σημερινή, και ένας πατέρας θυμάται το θαύμα που έκανε στην κορούλα του. Ηταν το 1999...Από τότε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ανάβει κερί ευχαριστώντας τον 'Αγιο.

Ο ίδιος περιγράφει: