Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ



Νέα Υόρκη: Τα Εγκαίνια του Εθνικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΦΩΤΟ)

 

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους καθώς, ύστερα από 21 χρόνια, ο Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως χαρακτηρίζεται πλέον, στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζεται μετά την ανοικοδόμησή του.



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, τα Θυρανοίξια του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.



ΖΩΝΤΑΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τελεί αυτή την ώρα, απόγευμα Τρίτης 2 Νοεμβρίου, τα Θυρανοίξια του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.



Φωταγωγήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν 20 χρόνια μετά..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 (τοπική ώρα – ξημέρωμα Σαββάτου 11/9 ώρα Ελλάδος).



Αγιορείτες Μοναχοί θα εικονογραφήσουν τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν..

Οι Αγιορείτες μοναχοί θα διακοσμήσουν τον Άγιο Νικόλαο του Σημείου Μηδέν με τοιχογραφίες. Ο Άγιος Νικόλαος είναι η μοναδική εκκλησία που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ενώ στις 3 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της επίσημης επανέναρξης των εργασιών.