Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αγίος Κοσμάς ο Αιτωλος



Το ope στο κρυφό σχολειό όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Άγιος Κοσμάς

  • Αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά έναν μεγάλο διδάσκαλο του γένους, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος μετέδωσε την φλόγα της πίστης και την δίψα της μάθησης σε χιλιάδες παιδιά.

 

Πώς να κάνουμε το Σταυρό μας; Τι σημαίνει;

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Ακούσατε, χριστιανοί μου, πώς πρέπει να γίνεται ο σταυρός και τί σημαίνει. Μας λέγει το άγιον Ευαγγέλιον πως η αγία Τριάς, ο Θεός, δοξάζεται εις τον ουρανόν περισσότερον από τους αγγέλους. Τί πρέπει να κάμης και εσύ;



Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη! - Εκεί θα μαζευτούμν όλα τα κράτη!»

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
(Από το βιβλίο του Λάζαρου Τσακιρίδη)
Ο Άγιος Κοσμάς στην Άνω Μηλιά Πιερίας…

Ο Πατρο-Κοσμάς πέρασε και από το Μοσχοπόταμο Πιερίας. Τότε λεγόταν Δριάνιστα. Εκεί κήρυξε και δίδαξε κάτω από μια καρυδιά στα πλήθη, που μαζεύτηκαν.



Η άγνωστη προφητεία του Πατροκοσμά για το χρέος

Υπάρχουν αρκετοί Άγιοι, μεταξύ αυτών και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, οι οποίοι με τις διδαχές τους, προφήτευσαν τα μελλούμενα. 

Σε μια από τις διδαχές του ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προβλέψει μεταξύ άλλων για το χρέος : «Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά ΔΕΝ θα προφθάσουν»!



Οι 122 προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

1. "Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν).