Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ



Βιβλίο: «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας»

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προχώρησε σε νέα έκδοση του τόμου «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας» του Σέρβου Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) του Τσέλιε.



Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Ο «ευαγγελιστής» του μυστηρίου του Ευαγγελισμού

Του Αλέξανδρου Χριστοδούλου, Θεολόγου
Ο Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς), γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1894, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Βράνια της νοτίου Σερβίας από ευσεβείς γονείς, τον Σπυρίδωνα, γνωστό ως π. Αλέξιο, και την Τάσε (Αναστασία). Κατά την βάπτισή του στο ναό του Ευαγγελισμού έλαβε το όνομα Μπλάγκογιε (Ευάγγελος).



Ο Γέροντας Εφραίμ για τον Άγιον Ιουστίνον Πόποβιτς

Μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε κατά την 21η Ιανουαρίου 2019, η παρουσίαση της νέας έκδοσης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας» του Σέρβου Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) του Τσέλιε.



Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Ο νους αποκτά τη χάρη με τα άγια μυστήρια

Ο νους αποκτά τη χάρη με τα άγια μυστήρια και τις άγιες αρετές. Έτσι η προσευχή με την αγία της δύναμη χαριτώνει το νου και ο νους που έλαβε την ποιότητα της προσευχής γεννά και κατευθύνει κάθε λογισμό του στους θείους δρόμους, για να μη συντριβεί ποτέ σε ζοφερά αδιέξοδα.