Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

αγίοι τόποι



Επίθεση ακραίων την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή – Καταγγελία από το Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ με τις επιθέσεις των ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων πλέον να λαμβάνουν χώρα μέσα στους ιερούς τόπους των Χριστιανών καταδικάζει για ακόμη μία φορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλώντας σε άμεση κινητοποίηση τη διεθνή κοινότητα.



Το μύρο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με το άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του στο αβαείο του Ουέστμινστερ την 6η Μαΐου.



Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στον Ναό της Αναστάσεως

Επίσκεψη στη χώρα του Ισραήλ και στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε, σήμερα, 16 Ιουνίου 2020, η σύζυγος του πρωθυπουργού, κα.



Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ “Οδοιπορικό στην Αγία Γη – Στα βήματα του Ιησού» από το Πρακτορείο Ορθοδοξία..

Δείτε τους Άγιους Τόπους σε ένα περιηγητικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οδοιπορικό στην Αγία Γη, στα βήματα Του Ιησού».

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στους Αγίους Τόπους και η κάμερα έφτασε σε όλα τα Άγια Προσκυνήματα από όπου πέρασε ο Χριστός μέχρι την Σταύρωση του και την Ανάστασή του.



ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Αποστολή στους Τόπους των Παθών του Ιησού Χριστού μας

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ – Αποστολή στους Τόπους των Παθών του Ιησού Χριστού μας. Η φυλακή, ο Γολγοθάς, ο Τάφος. Διαδρομές προσευχής και μετανοίας για την ανθρωπότητα.



Βαδίζουμε με κατάνυξη στην Οδό του Μαρτυρίου

Αγία πόλη Ιερουσαλήμ. Πόλη όπου οι άχραντοι πόδες του Κυρίου πάτησαν.
 
Σ’ αυτή την πόλη την Αγία θα περπατήσουμε σήμερα και νοερά, πνευματικά αλλά και διά των οφθαλμών μας θα νιώσουμε τη χάρη και την ευλογία της.