Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αγία Ζώνη ΙΙ



Πόρισμα ΕΜΠ: Βούλιαξαν το «Αγία Ζώνη ΙΙ» με εκρηκτικά

Σε μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη δεξιά πλευρά του «Αγία Ζώνη ΙΙ» οφείλεται η βύθιση του γεμάτου δεξαμενόπλοιου τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Σαρωνικό, σύμφωνα με το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ερευνητές αποκλείουν το ενδεχόμενο του ναυτικού ατυχήματος λόγω φθοράς, μιας και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στη δολιοφθορά.



Καθαρές κρίθηκαν οι ακτές της Αθήνας μετά το ναυάγιο του "Αγία Ζώνης ΙΙ"

Μετά τον Δεκέμβριο του 2017, σε όλη την ακτογραμμή της αθηναϊκής Ριβιέρας δεν υπήρχαν σημαντικά ευρήματα σε ό,τι αφορά την παρουσία πετρελαϊκών υδρογονανθράκων, οι θαλάσσιοι οργανισμοί δεν είχαν επηρεαστεί και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταλοίπων πετρελαιοειδών υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο πυθμένα.



Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι βύθισης του Αγ. Ζώνη ΙΙ

Έχουν περάσει έξι μήνες από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κοντά στην Ψυτάλλεια και τα αίτια παραμένουν "άγνωστα" καθώς έχει «παγώσει» η διαδικασία δεξαμενισμού και επιθεώρησής του.



«Οι ακτές του Σαρωνικού είναι καθαρότερες από πριν», υποστηρίζει ο Κουρουμπλής

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην απορρύπανση του Σαρωνικού μετά την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ότι «οι ακτές είναι καθαρότερες από ότι ήταν πριν».



Οικονομική καταστροφή για τους ιχθυοπώλες!

Άμεση αποζημίωση ζήτησαν οι ιχθυοπώλες από τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά την μείωση των πωλήσεων αλιευμάτων που άγγιξε έως και το 80%, συνεπεία της ρύπανσης του Σαρωνικού τον περασμένο μήνα.



Υπ. Ναυτιλίας: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Σαρωνικό

Ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού εξέδωσε το υπ. Ναυτιλίας, μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής: