Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγία Κυριακή



Οικουμενικός Πατριάρχης από την Αγία Κυριακή Κοντοσκαλίου για Ουκρανία: «Προσευχόμεθα νυχθημερόν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος»

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε σήμερα, 7 Ιουλίου 2022, με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό της Κοινότητας Κοντοσκαλίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελος κ. Ιάκωβος.



7 Ιουλίου - Γιορτή σήμερα: Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά σήμερα, 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί.



Πανευρωπαϊκή διάκριση πολιτιστικής κληρονομιάς για την Αγία Κυριακή στη Νάξο

Η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής Απειράνθου στη Νάξο ήταν ανάμεσα στους νικητές των σημαντικότερων βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη, Europa Nostra Awards 2018, στην κατηγορία «Διαφύλαξης».



Η εορτή της Αγίας Κυριακής στις "γκαλιότρυπες" στην Καστοριά

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής πόλεως Καστοριάς στην περιοχή «γκαλιότρυπες» εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Κυριακής, στις 6 και 7 Ιουλίου 2016.



Αγία Κυριακή: Εορτάζει στις 07 Ιουλίου

Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί.