Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Αγία και Μεγάλη Σύνοδος



Πατριάρχης Ιερεμίας Α’ & Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης: Ποιοι είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αναγραφή στον Κώδικα του Οικουμενικού Πατριαρχείου των δύο νέων Αγίων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Α’ και τον Μοναχό Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη.



«Οι διάδοχοι των Αποστόλων συναντιούνται για να διακηρύξουν την ενότητα»

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, σε αποκλειστική συνέντευξη στην Πεμπτουσία και το OCN, μιλάει για την εκκλησιολογική σημασία της συγκρότησης της Συνόδου στην εποχή μας.



Πατριάρχης Σερβίας: ''Χαιρετίζω την ευλογημένη ταύτη Σύναξη''

"Χαιρετίζω αυτή την ευλογήμενη Σύναξη εκ μέρους του Κλήρου και του λαού της Σερβίας, κατά την οποία εκπληρούνται οι προσδοκίες πολλών δεκαετιών όπως συνέλθει επί το αυτώ εν Συνόδω η Αγία Εκκλησία" ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.



Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος σε… γραμματόσημο

Το επίκεντρο της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο θα γίνει η Κρήτη από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, αφού στο νησί θα συγκληθεί η πρώτη μετά το σχίσμα Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, 1.229 χρόνια μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτυπώνουν το ιστορικό γεγονός και κυκλοφορούν Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με ένα Φεγιέ, συνοδευόμενο από Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Λεύκ