Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αγια αικατερινη



Ιερά Μονή Σινά και Αγία Αικατερίνη

Η Ιερά Μονή του όρους Σινά σεμνύνεται ως φέρουσα το όνομα της πλέον λαοφιλούς και σεβαστής γυναίκας Αγίας, της μεγαλομάρτυρος Αι­κα­τε­ρι­νης.



Γιατί η Αγία Αικατερίνη θεωρείται «Nύμφη» του Χριστού; Πως έγινε ο Αρραβώνας τους;

Όλος ο κόσμος γνωρίζει την Αγία Αικατερίνη αλλά πολύ λιγότεροι ξέρουν ότι αποκαλείται και Νύμφη του Χριστού. Πράγματι, η Μεγαλομάρτυς της Χριστιανοσύνης η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, είναι μια ιδιαίτερη Αγία που γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια, επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού (250-310).



Αποκλειστικό ope.gr: O Πατριάρχης Θεόδωρος εγκαινιάζει την Αγία Αικατερίνη στο Σουέζ – Η οικογένεια των Αιγύπτιων επιχειρηματιών Σαουΐρις χρηματοδότησε την αποκατάσταση (ΦΩΤΟ)

Ενενήντα εννέα χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ, ο ιστορικός ναός που «έζησε» τις χαρές και τις λύπες των Αιγυπτιωτών, ανοίγει πάλι τις πύλες του ανήμερα της εορτής της Αγίας που φέρει το όνομά της, αλλά και των γενεθλίων του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β’.



Η Αγία Αικατερίνη στα σοκάκια της Άνω Πόλης

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Άνω Πόλης, ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια, τιμήθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιδιαίτερες τιμές η πάνσοφος Μεγαλομάρτυς του Χριστού, Αγία Αικατερίνη.

Στις 5 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στα σοκάκια της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης.



Κλείνουν οι «πληγές» στην Αγ. Αικατερίνη της Μόριας

«Τα αίσχη που συνέβησαν στο χώρο αυτό ας τα αφήσουμε πίσω μας. Κι ας ελπίσουμε του χρόνου το εκκλησάκι να γιορτάσει κανονικά»

Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας, στην οποία οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν γοργά, με χρήματα από την Ουγγρική κυβέρνηση.



Τι είναι το δαχτυλίδι της Αγίας Αικατερίνης που δωρίζουν οι Σιναΐτες Πατέρες;

Η Αγία Αικατερίνη, ως μας διασώζει το συναξάρι της, είχε πλούσια πνευματικά χαρίσματα και ανείπωτο σωματικό κάλλος.

 

Έτσι, οι νυμφίοι που την πολιορκούσαν ήταν πολλοί, με αποτέλεσμα η ίδια να μην μπορεί να επιλέξει με βέβαιο και ασφαλή τρόπο τον πλέον κατάλληλο.