Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

αγγεια



Ο καύσωνας και τα προβλήματα που προκαλεί στο καρδιαγγειακό σύστημα

Ο καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών υποστηρίζει ότι ο καύσωνας και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πυροδοτήσουν καρδιαγγειακά επεισόδια. 



Καλή χοληστερίνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε και ποια είναι τα όρια

Η καλή χοληστερόλη, η οποία ονομάζεται επίσης υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (HDL), είναι ένα είδος λιπιδίου που μεταφέρει την περίσσεια χοληστερόλης από τα τοιχώματα των αρτηριών πίσω στο ήπαρ για να αποβληθεί από τον οργανισμό.



Θρόμβωση: Αυτά είναι τα επτά ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Θρόμβωση είναι ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο , εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται, το σώμα χρησιμοποιεί αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και ινώδες για να σχηματίσει ένα θρόμβο αίματος και να αποφευχθεί η απώλεια αίματος.



Ερευνητές βρήκαν τρόπο να αναγεννήσουν αιμοφόρα αγγεία

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν μια οδό σηματοδότησης που είναι σημαντική για την αγγειογένεση, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. Η μελέτη θέτει σε νέα βάση τις προσπάθειες των επιστημόνων για αναγέννηση των αιμοφόρων αγγείων με απώτερο στόχο τη θεραπεία της ισχαιμίας. 



Το ταχίνι προστατεύει την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την αντιμετώπιση χρόνιων νόσων.