Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

αγελαδεςΠΟΥ: «Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ»

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Γουενκίνγκ Ζανγκ, προειδοποίησε σήμερα Μ.Τρίτη (30/4) πως υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.Ίχνη του ιού Η5Ν1 εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα – Τι λένε οι Αρχές των ΗΠΑ

Να καθησυχάσουν τους πολίτες την Αμερικής προσπαθούν οι αμερικανικές αρχές τονίζοντας πως τα ίχνη του ιού H5N1 που εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα δεν εγκυμονούν πιθανόν κανέναν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.Το… δημοψήφισμα στην Ελβετία αποφάνθηκε! Όχι στις αγελάδες με κέρατα!

Το δημοψήφισμα στην Ελβετία τελείωσε και οι πολίτες αποφάσισαν να πουν “όχι” στις αγελάδες με κέρατα!
Το δημοψήφισμα στην Ελβετία διεξήχθη έπειτα από την πρωτοβουλία ενός πολίτη και στόχευε στο να δοθούν επιχορηγήσεις στους κτηνοτρόφους που αποφασίζουν να μην κόψουν τα κέρατα στα ζώα τους.Τρομακτικό: Η θάλασσα ξέβρασε αγελάδες και ταύρους στις Κυκλάδες!

Οι σοροί δεκάδων αγελάδων και ταύρων έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες ημέρες στις ακτές νησιών των Κυκλάδων, προκαλώντας τον προβληματισμό των κατοίκων.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν κάτοικοι της Σύρου εντόπισαν στην παραλία Γαλησσά έναν νεκρό ταύρο και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο και τον Δήμο.Νόσος των τρελών αγελάδων. Ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο διαγνωστικό τεστ ούρων

Κάποιες φορές η διάγνωση γίνεται και μετά θάνατον. Αλλά η ανακάλυψη των Βρετανών επιστημόνων από το UCL ανοίγει τον δρόμο για ταχεία και εύκολη διάγνωση.Οι Ινδοί βρήκαν τη λύση: Θα κάνουν τα κέρατα των αγελάδων να φωσφορίζουν για να μειωθούν τα τροχαία!

Με φωσφορίζουσες ταινίες που κολλάνε στα κέρατα των αδέσποτων αγελάδων προσπαθούν οι Ινδοί αστυνομικοί να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται τις νύχτες στους δρόμους της κεντρικής Ινδίας.