Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αφρικανική σκόνη



Καιρός: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες

Ο Θοδωρής Κολυδάς με μία ανάρτησή του σχολίασε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, επισημαίνοντας σε ποιες περιοχές οι κάτοικοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο.

«Δεν έρχονται ακραία φαινόμενα, αλλά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και βόρεια.



Αλλάζει το σκηνικό το καιρού με πτώση θερμοκρασίας, αφρικανική σκηνή και λασποβροχές

Αύριο Τρίτη  σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια.



Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για την Αφρικανική σκόνη

Δε συμφωνούν οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις για νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. «Ποια σκόνη;», διερωτάται ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media και αναφέρει πως τα μοντέλα πρόγνωσης δεν δείχνουν αξιόλογα ποσά σκόνης για να γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις.



Νέο ισχυρό κύμα αφρικανικής σκόνης θα σαρώσει την Ελλάδα

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα διαδοχικά επεισόδια μεταφοράς σκόνης και ήδη ένα ακόμη ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας.



Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης στην Ευρώπη

Ένα νέο σύννεφο αφρικανικής σκόνης  – το τρίτο του είδους του από τη Σαχάρα – φτάνει στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα «έντονο» από την Υπηρεσία Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CAMS).



Αφρικανική σκόνη: Ανησυχία για μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θεωρεί τη συχνότητα και την ένταση εμφάνισης της αφρικανικής σκόνης στην Ευρώπη ως σαφή ένδειξη της κλιματικής αλλαγής.