Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αφμ



Χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης

Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ΑΦΜ θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία, μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020, όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν.



Σύλληψη μελών κυκλώματος πλαστογραφίας

Με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα πλαστογραφίας συνελήφθησαν τρεις άνδρες από την αστυνομία. Έκλεβαν ΑΦΜ και έβγαζαν παράνομα ΑΜΚΑ.

 



Πολυνομοσχέδιο: Απενεργοποίηση ΑΦΜ για φοροδιαφυγή

Διατάξεις οι οποίες θα οδηγούν σε απενεργοποίηση ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν ή έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία για την απόκτησή του, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, το οποίο κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:



Πότε, σε ποιους και πώς χορηγείται ο ΑΦΜ

Τι κοινό έχει κάποιος που υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση με κάποιον που πρόκειται να ασκήσει κάποιο επάγγελμα ή θέλει να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου; Όλοι θα πρέπει να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.



Πώς θα σβήσετε το ΑΦΜ από την εφορία. Η διαδικασία

Στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φορολογούμενων που απεβίωσαν θα πρέπει να προχωρήσουν οι κληρονόμοι για να αποφύγουν «μπελάδες» με την εφορία.

Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ απαιτείται πριν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης του αποβιώσαντα που υποβάλλεται χειρόγραφα από τους κληρονόμους μέχρι το τέλος του έτους.



Το νέο τέχνασμα των φοροφυγάδων με τις αποδείξεις

Απόδειξη χωρίς ΑΦΜ φαίνεται ότι είναι το νέο κόλπο των φοροφυγάδων επιχειρηματιών στην Κρήτη, που δεν διστάζουν να κόβουν αποδείξεις «μαϊμού» κατακλέβοντας το κράτος!

Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε αναγνώστης του cretapost που επισκέφτηκε τα Φαλάσαρνα πριν λίγες ημέρες.