Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

8 ριχτερ



Ιεράπετρα: Σεισμός έντασης 3,8 ρίχτερ

Σεισμός έντασης 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 06:43 στα ανοικτά του νησιού, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 52 χιλιόμετρα νότια-νοτιανατολικά της Ιεράπετρας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,1 χλμ.



Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νότια της Ιθάκης

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:52, 22 χιλιόμετρα νότια της Ιθάκης, στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο αυτής της σεισμικής δόνησης, την χαρακτήρισε «ασθενή», στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, απείχε 261 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.



Σεισμός 3,8 ρίχτερ ανοικτά της Μεσσηνίας

Σεισμός σημειώθηκε στη Μεθώνη στη Μεσσηνία,το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα



Σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Μια σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,8 βαθμών, σημειώθηκε νότια του νησιού Μιντανάο στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 34 χλμ ανατολικά της πόλης Τζένεραλ Σάντος, που έχει πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκων.



Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα νότια της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Δεν υπήρξαν αμέσως αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό, που σημειώθηκε 196 χλμ. βορειοδυτικά του νησιού Όκλαντ, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.



Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ στην Ιθάκη

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:37 την Τρίτη, με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιθάκης.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά εξαιτίας του μεγάλου εστιακού του βάθους (111 χιλιόμετρα), δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα.