Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

6 °C

Σήμερα, 19. Ιανουαρίου 2022

7 δισ. ευρώΕγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ

Τη συνολική δόση ύψους 6,7 δισ. για την Ελλάδα ενέκρινε το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Επιπλέον, ενέκρινε την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Τα μέλη του ESM πιστοποιούν έτσι ότι η Αθήνα ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην γ' αξιολόγηση και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.Τη Δευτέρα η εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ολόκληρη η ανακοίνωση του ESM

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) στην Ελλάδα, από το σύνολο των 8,5 δισ. ευρώ της τρίτης δόσης που ενέκρινε πριν από λίγο το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM."Πράσινο φως" από τον ESM για εκταμίευση της δόσης 7,7 δισ. ευρώ πριν από τις 31 Ιουλίου

Την έγκριση της συνολικής τρίτης δόσης του ελληνικού προγράμματος ύψους 8,5 δισ. ευρώ θα προτείνει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην αυριανή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν με το «καπέλο» των μελών του ΔΣ του ESM. Από το συνολικό ποσό των 8,5 δισ. τα 6,9 δισ. θα εκταμιευθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα 1,6 δισ.Νέα ανάσα: Μειώνεται ο ELA κατά 7 δισ. ευρώ!

Σημαντική ανάσα για την ελληνική οικονομία η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση της έκτακτης ενίσχυσης μέσω ELA κατά 7 δισ. ευρώ σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:"Βόμβα" από Π.Καμμένο: "Το προσφυγικό κοστίζει 2,7 δισ. ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις"!

Σαν... βόμβα έσκασε, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η είδηση ότι το Προσφυγικό κοστίζει 2,7 δισ. ευρώ τον χρόνο στις Ενοπλες Δυνάμεις.