Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

5g



Έπεσαν οι υπογραφές για το 5G - 69.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2030

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Cosmote, Vοdafone, Wind) για τις συμβάσεις χορήγησης χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz.



Έρχεται το 5G στην Ελλάδα

«Το κακό με την 3η γενιά της κινητής τηλεφωνίας είναι πως ασχολήθηκαν με αυτή πρώτα οι δημοσιογράφοι και μετά οι μηχανικοί», είχε εξομολογηθεί προ 15ετίας στέλεχος της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, το ίδιο πρόσωπο πιθανόν θα έλεγε σήμερα πως το πρόβλημα με την 5η γενιά είναι πως την ανακάλυψαν πρώτα τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών και μετά οι τεχνικοί τους.



Ταχύτητα έως και 4,5 Gbps από την Cosmote!

Μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την τεχνολογία 5G οι επισκέπτες του περιπτέρου της  Cosmote  σε ζωντανή επίδειξη που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Nokia, στο συνέδριο "InfoCom World".



5G και τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας

Το 5G αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη είναι δύο από τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολούνται άπαντες στο φετινό Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη εκδήλωση για το χώρο των κινητών επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.



Mobile World Congress: Τι είναι το 5G, πότε έρχεται εμπορικά και γιατί αλλάζει τα πάντα

Οι καταιγιστικές αλλαγές που θα φέρει η εμπορική ανάπτυξη του 5G, η νέα γενιά δικτύων κινητών επικοινωνιών, μαζί με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things-ΙοΤ) που θα δικτυώνει εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές και όχι μόνον, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε σχεδόν παρουσίασης στο Mobile World Congress, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.