Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

5 Ρίχτερ



Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάργα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πάργα.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:22 μ.μ. και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρει πως ο σεισμός είναι μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων.



Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Ευρυτανία

Σεισμός στην Ευρυτανία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:56 και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, σύμφωνα με τα αυτοματοποιημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα.



Έλληνας σεισμολόγος: "Θα χτυπήσει την Ελλάδα σεισμός 6- 6,5 Ρίχτερ!"

«Ο Έλληνας ζει σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, κορυφαία στην Ευρώπη. Ένας σεισμός μεγέθους 6 με 6,5 Ρίχτερ συμβαίνει κάθε χρόνο, άρα αργά ή γρήγορα θα τον δεχτεί τον σεισμό και πρέπει να ξέρει πώς θα τον αντιμετωπίσει», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.



Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνέβη στις 17:10 ανάμεσα στην Κω και τις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και συγκεκριμένα στα 2 χιλιόμετρα.



Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κίνα: Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς από τα 6,5 Ρίχτερ

Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα.

Επισήμως, το πρακτορείο Xinhua, οι νεκροί ανέρχονται στους 5, πάνω από 60 είναι η τραυματίες, εκ των οποίων οι 30 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 



Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Κίνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε 200 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της πόλης Κουανγκιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.