Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

5 δισ. ευρώ



Το ΔΝΤ μπαίνει στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συμμετάσχει με ποσό έως πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, επικαλούμενο πηγές των δανειστών.



Κομισιόν προς Ιταλία: Πάρτε νέα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ

Επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να λάβει σήμερα η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι, με κύριο αίτημα την υιοθέτηση επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.



O ESM εκταμίευσε τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο ΕSM τα εν λόγω κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρετηση του χρέους (5,7 δισ.) και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου (2,8 δισ.) .Το συνολικό ποσο των δανείων του ESM προς την Ελλαδα ανέρχεται τώρα στα 170,7 δισ. ευρώ.



Το «αθόρυβο» έμβασμα του Σόιμπλε στην Ελλάδα - Εισήγηση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

Την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εισηγείται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ, με επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ.



Bild: Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ

«Κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα» - «Λόγω χάους στις υπηρεσίες», είναι ο τίτλος και υπότιτλος άρθρου στη σημερινή Bild.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015.