Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

5%



ΙΟΒΕ: «Βλέπει» ρυθμό ανάπτυξης 1,5% ή και χαμηλότερα το 2017

Θα υπάρξει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017, ηπιότερη όμως της αναμενόμενης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα διαμορφωθεί περίπου στο 1,5%, ίσως και λίγο χαμηλότερα.



Ιταλία: Στο 11,5% μειώθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο

Στο 11,5% μειώθηκε το συνολικό ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, κατά στοιχεία του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat).

Η μείωση ήταν 0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 0,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016.



Ζ.Γκάμπριελ: «Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού»

«Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ δίνοντας το «στίγμα» της πολιτικής του SPD μόλις αυτό ανέλθει στην εξουσία μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου
 


Τόμσεν: Δεν ζητήσαμε εμείς λιτότητα - Απόφαση της κυβέρνησης το πλεόνασμα 3,5%

«Το ΔΝΤ δεν ζητάει περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα». Αυτός είναι ο τίτλος κειμένου γνώμης, που συνυπογράφουν οι Μορίς Όμπστφελντ και Πολ Τόμσεν και «ανέβηκε» στις 22:30 (ώρα Ελλάδος) στο μπλογκ που διατηρεί ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου στον επίσημο δικτυακό τόπο του ΔΝΤ.



«Ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές, επιδόματα - Καταργείται η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου

Κατάργηση φοροαπαλλαγών και περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα προβλέπει το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου που παρέδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνηση.