Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

48



456 αλλοδαποί σε 48 ώρες μπήκαν για να «εγκλωβιστούν» στα νησιά μας

456 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευατίες  48 ώρες, χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο .

Μέχρι το πρωί, είχαν περάσει, όπως περνούν από τη μια τουρκική επαρχία στην άλλη,  310 άτομα στη Λέσβο, 111 στη Χίο και 35 στη Σάμο.



Διασώθηκαν 48 μετανάστες κοντά στη νησίδα Ρω

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 48 μεταναστών προέβη, σήμερα το πρωί, πλωτό σκάφους δύναμης της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017».

Το πλωτό εντόπισε μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή κοντά στη νησίδα Ρω και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καστελόριζου.



Συναγερμός στην Ιταλία: Δύο νεκροί από μηνιγγίτιδα σε 48 ώρες

Ένας νέος 18 ετών από το Καστελαμάρε Ντι Στάμπια κοντά στην Νάπολη, και ένα παιδί μόλις 22 μηνών από την Φλωρεντία πέθαναν στην Ιταλία τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες από μηνιγγίτιδα.



2016: Τουλάχιστον 48 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στο «μέτωπο» του καθήκοντος

Τουλάχιστον 48 δημοσιογράφοι έδωσαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης για την άρτια ενημέρωση του κοινού στη διάρκεια του 2016.



Το Λιμενικό περισυνέλεξε 48 πρόσφυγες στα ανοικτά της Χίου

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 48 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα, από το Λιμενικό, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το λιμάνι της Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με τους επιβαίνοντές του να κρίνονται σε δυσχερή θέση.



Συρία: Οι τζιχαντιστές πίσω από τις έξι επιθέσεις με τους 48 νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν περιοχές της Συρίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανέφερε το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης.