Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

300



Εντυπωσιακό εκκλησάκι που χτίστηκε μέσα σε δέντρο 300 ετών!

Εντυπωσιάζει το εκκλησάκι που χτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου, στο εσωτερικό ενός δέντρου- 300 ετών. Το πανέμορφο εκκλησάκι βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας στο χωριό Αγία Βαρβάρα, εκεί όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε ο Άγιος πηγαίνοντας στο κοντινό χωριό Αμάραντος, για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες. 



300 προσφυγες αναχώρησαν την τελευταία εβδομάδα από τη Μυτιλήνη

Ύστερα από 9 περίπου μήνες – από τις 20 Μαρτίου που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας – άρχισαν να χορηγούνται σε όσους πρόσφυγες το δικαιούνται, πολιτικό άσυλο.

Έτσι το τελευταίο διάστημα αρκετοί από αυτούς έφυγαν και φεύγουν καθημερινά με τα πλοία της γραμμής προς τον Πειραιά.



Ασφαλιστικό: Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ζητούν οι δικηγόροι από τους βουλευτές

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Βασίλης Αλεξανδρής, με επιστολή του, καταλογίζει ευθύνες τους 300 βουλευτές για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την ψήφισή του.

 



Δείτε γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!

Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε τη Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών, αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.  



Ειδομένη: 300 πρόσφυγες πέρασαν και περιμένουν άλλοι 6,500 στο καταυλισμό

Η ΠΓΔΜ επέτρεψε χθές να περάσουν μόλις 300 πρόσφυγες, μέσω της ουδέτερης ζώνης και το πέρασμα έκλεισε και πάλι από το βράδυ.

Αφού επέτρεψαν να περάσουν μόνο 300 άτομα, από το Ιράκ και τη Συρία, από το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, η διέλευση σταμάτησε και πάλι.