Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

3 Ρίχτερ



Ο εγκέλαδος χτύπησε ξανά! Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στο δυτικό Ιράν

Ο εφιάλτης του Εγκέλαδου ξύπνησε και πάλι στο δυτικό Ιράν, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για θύματα ή ζημιές», δήλωσε ο Ρεζά Μαχμουντιάν, επικεφαλής του σώματος διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή του Κερμανσάχ, στην κρατική τηλεόραση.



Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νότια του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 89 χλμ νότια του Πύργου και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

 

kr1

 



Σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε εστιακό βάθος μόλις 12 χλμ.



Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:31 στη θαλάσσια περιοχή της Αστυπάλαιας, ανησυχώντας τους κατοίκους των γύρω νησιών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.



Σεισμός 3,3 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Γαύδου

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:03, με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γαύδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 16 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στις περιοχές της Κρήτης που «βλέπουν» στη μεριά της Λιβύης.



Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνέβη, σήμερα, το απόγευμα στις 15:58 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου.