Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 9. Δεκεμβρίου 2021

25η μαρτιουΟ Δάσκαλος στο Δαμάσι δεν «ξέχασε» να ευχαριστήσει την Παναγία – Οι αντιδράσεις των Ιεραρχών για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας..

Στον απόηχο της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου 2021, μιας συμβολικής για το έθνος μας χρονιάς, αξίζει να ακουστούν κάποιες φωνές που αποτελούν παράδειγμα. Στην εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, αλλά και της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Εκκλησία ακόμα μια φορά περιθωριοποιήθηκε. Ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο προσκυνά Πατρίδα και Παναγία

Μεγάλη ημέρα για την πατρίδα και την ορθοδοξία. Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε κάθε περιοχή του πλανήτη τίμησε τον Ευαγγελισμό  της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την  Ελλάδα και της θρησκεία μας.

Τα μηνύματα εθνικής ενότητας κυριάρχησαν στις παρελάσεις και το «Μακεδονία Ξακουστή» αντήχησε παντού…Κρήτη: Το πιο θερμό χειροκρότημα για τον τυφλό Χανιώτη σημαιοφόρο

Το πιο θερμό χειροκρότημα επιφύλαξαν οι πολίτες των Χανίων στον Παρασκευά Πιπεράκη, που αν και τυφλός, κατάφερε να θριαμβεύσει και να αναδειχθεί σε σημαιοφόρος στο σχολείο του. 17χρονη πιλότος πέταξε στην παρέλαση στην Κρήτη: "Έλληνες, ψηλά το κεφάλι"

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Μαρία Γιατράκη, με δική της πρωτοβουλία σε ένδειξη τιμής και μνήμης πραγματοποίησε πτήση με αεροπλάνο DA-40 (diamond) πάνω από τις Γούρνες και μάλιστα για δεύτερη φορά.

 

Η Μαρία διέσχυσε τους αιθέρες τη στιγμή που πέρασε η σημαία του σχολείου της αλλά και των άλλων παιδιών.Κακοκαιρία έπεται μετά την 25η Μαρτίου

Ο καιρός φαίνεται πως έκανε το... χατήρι όσων μετέχουν ή παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Από την Τρίτη όμως το σκηνικό θα θυμίσει ξανά χειμώνα.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση την ερχόμενη εβδομάδα και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη. Παράλληλα, από την Τρίτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.Το μήνυμα του Παυλόπουλου για την 25η Μαρτίου

«Το παράδειγμα των Ηρωικών Προγόνων μας Αγωνιστών της Εθνεγερσίας του 1821 πρέπει ν' αποτελεί, για κάθε Έλληνα, δείκτη πορείας ως προς την επιτέλεση του δικού μας Εθνικού Χρέους» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.