Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

24ωρο



130 μέτωπα σε ένα 24ωρο

Στον εντυπωσιακό για την εποχή αριθμό των 130, έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (17/03), μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί (18/03)

, κάτι που υποχρέωσε την Πυροσβεστική να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας την αυξημένη προσοχή των πολιτών και κυρίως των αγροτών.

 



Χωρίς μετρό αύριο η Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία  προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι  στο μετρό «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του  κέρδους και της ιδιωτικοποίησης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα κινηθούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό.  



Εξήντα δύο πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Εξήντα δύο πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου σε όλη την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.



Στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 1.600 μετανάστες

Χίλιοι εξακόσιοι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο νότια της Σικελίας.

Επτακόσιοι τριάντα οκτώ μετανάστες που επέβαιναν σε οκτώ πλεούμενα, διασώθηκαν από το πλοίο Acquarius του μη κυβερνητικού οργανισμού Sos Mediterranee. Αναμένεται να αγκυροβολήσει αύριο, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι της Αουγκούστα, στη Σικελία.



Τους 16.500 συνολικά έφτασαν οι μετανάστες στα νησιά

«Έκρηξη» στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν σε καθημερινή βάση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκε την Κυριακή καθώς σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 217 άτομα έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.



Δύο πνιγμοί στην Κρήτη μέσα σ’ ένα 24ωρο

Με διαφορά λίγων ωρών δύο ακόμη τουρίστες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα, ενώ κολυμπούσαν σε παραλίες του Ρεθύμνου Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 87χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι πνίγηκαν στην Επισκοπή και το Λιβάδι-Μπαλί αντίστοιχα. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.