Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026 -

2025



Βραζιλία: Η αστυνομία ανέκτησε οκτώ έργα του Ματίς που είχαν κλαπεί το 2025. Βίντεο

Κίτρινο, μπλε, πράσινο, μοβ… και ένα περίστροφο: η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέκτησε οκτώ έργα του πασίγνωστου Γάλλου εικαστικού, Ανρί Ματίς, τα οποία είχαν κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2025 σε βιβλιοθήκη της Σαν Πάουλου όπου ολοκληρωνόταν έκθεση.



1,2 δις δολάρια από κρυπτονομίσματα το 2025 είχε κέρδη ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε έσοδα ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη δραστηριότητά του στον τομέα των κρυπτονομισμάτων το 2025, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένους σε έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας (OGE)



Κάθε ρεκόρ ξεπέρασαν οι δαπάνες για τα πυρηνικά οπλοστάσια το 2025 που έφτασαν τα 119 δισ. δολάρια. Η Ουάσιγκτον δαπάνησε τα περισσότερα

Οι εννέα χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα κατέγραψαν το 2025 τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αύξηση στις δαπάνες για τη συντήρηση και ενίσχυση των πυρηνικών τους οπλοστασίων, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 119 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Ηλεκτρικά πατίνια: 400 ατυχήματα ανηλίκων μέσα στο 2025. Οι μισοί χρειάστηκαν να νοσηλευτούν

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρικών πατινιών, ιδιαίτερα μεταξύ ανηλίκων, καθώς μόνο το 2025 καταγράφηκαν στην Ελλάδα περίπου 400 ατυχήματα παιδιών και εφήβων, με τους μισούς τραυματίες να χρειάζονται νοσηλεία.



Σοκαριστική έκθεση στον ΟΗΕ: Ένας άμαχος νεκρός κάθε 14 λεπτά το 2025 στις ένοπλες συγκρούσεις

Η Διευθύντρια του Τμήματος Ανταπόκρισης σε Κρίσεις του OCHA, του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, Έντεμ Γουοσόρνου, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των αμάχων ότι τα δεδομένα από 20 ένοπλες συγκρούσεις καταγράφουν μια σοκαριστική πραγματικότητα για το 2025, καθώς ένας άμαχος χάνει τη ζωή του κατά μέσο όρο κάθε δεκατέσσερα λεπτά.



H φυγή στα χρόνια των μνημονίων δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Brain Drain στην Ελλάδα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό το 2025.

Μέσα σε ένα χρόνο, 13.900 περισσότεροι Έλληνες πτυχιούχοι ΑΕΙ μετανάστευσαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος!

Τα συνολικά νούμερα