Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

1974



ΒΙΝΤΕΟ: Τρισδιάστατη αναπαράσταση της εισβολής του Αττίλα το 1974!

Μια εκτεταμένη αναπαράσταση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, με τρισδιάστατα γραφικά βιντεοκονσόλας, έκανε το διαδικτυακό κανάλι στο YouTube "Kings and Generals".



Βρέθηκαν όπλα από το 1974 στο βυθό του λιμανιού της Αμμοχώστου

Όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην τουρκική εισβολή του 1974, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε η  τουρκοκυπριακή εθελοντική ομάδα καταδύσεων  “Kuzey Kıbrıs Sualti Batıklar – North Cyprus Underwater Wrecks”.



Ισόβια στον Κάρλος για μια επίθεση το 1974 στο Παρίσι

Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον Βενεζουελανό Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, τον αποκαλούμενο Κάρλος, φυσιογνωμία της τρομοκρατίας των δεκαετιών 1970-1980, για μια επίθεση το 1974 στο Παρίσι που είχε προκαλέσει δύο νεκρούς και 34 τραυματίες.



Πέθανε ο μοναδικός επιζών του Noratlas που καταρρίφθηκε στην Κύπρο το 1974

Απεβίωσε χθες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους ΝΟΡΑΤΛΑΣ 4, της επιχείρησης αυτοκτονίας ΝΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου μετά τον τραυματισμό του το 1974 είχε μείνει ανάπηρος και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. 



Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του αντιστράτηγου Καλμπουρτζή

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ)έχει τα τελικά επίσημα αποτελέσματα της ταυτοποίησης του αντισυνταγματάρχη το 1974 και από το 2011 αντιστράτηγου του Ελληνικού στρατού, Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μόνο μερικά λείψανα του.



Έβερεστ: Απόρθητη η «Σκεπή του Κόσμου» για πρώτη φορά από το 1974

Για όλους τους ορειβάτες του κόσμου, η κατάκτηση του Έβερεστ είναι η κορύφωση και το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Για κάποιους από αυτούς, τους πιο τυχερούς και πιο ικανούς, το να βρεθούν στην κορυφή των 8,848 μέτρων είναι η επίτευξη μιας προσπάθειας που περνά μέσα από σκληρή προετοιμασία και απευθείας αντιμετώπιση του θανάτου.