Πέμπτη 09 Απριλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

15 °C

Σήμερα, 9. Απριλίου 2020

1 ΡίχτερΣεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Αλεούτια ζώνη του Ειρηνικού

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό, στην Αλεούτια ζώνη, νοτίως της Αλάσκας.

 Η περιοχή περιλαμβάνει νησιωτικό τόξο το οποίο αποτελείται από 14 μεγάλα και 55 μικρότερα ηφαιστειακά νησιά.Αυστραλία: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

Το γαλλικό αρχιπέλαγος της Νέας Καληδονίας, το Βανουάτου και τα νησιά Φίτζι μπορεί να χτυπηθούν από κύματα τσουνάμι μέχρι και ένα μέτρο έπειτα από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Τετάρτη στον Ειρηνικό, προειδοποίησαν οι σεισμολόγοι.Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιαπωνίας την Τετάρτη.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 277 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καμαΐσι και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

 

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρέθυμνο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 15.46 νότια-νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου.

 Σε παραλήρημα ο Δήμαρχος της Άγκυρας: Ίσως να είναι τεχνητός ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ

Τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν πολίτες από γκρεμισμένα κτίρια στη Λέσβο και που γίνεται η καταγραφή των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, ο Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας, της Άγκυρας, προκαλεί και δηλώνει ότι «πρόκειται για τεχνητό σεισμό»!