Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

1%



Xωρίς τέλος η λιτότητα - Πλεόνασμα 2,1% ως το 2030 και λύση του χρέους σε δόσεις

Λιτότητα διαρκείας με πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ ως το 2030 και λύση του χρέους σε δόσεις ζητά πλέον ο Ευρωπαϊκός Βορράς εν όψει της συζήτησης για την επόμενη μέρα του τρίτου Μνημονίου όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.



Νέο «χαράτσι» έως 38,1% στα μπλοκάκια

Ασφαλιστικές εισφορές που φτάνουν έως και το 38,1% των εισοδημάτων τους, καλούνται να πληρώσουν και αναδρομικά όσοι έχουν παράλληλα απασχόληση και αμείβονται με μπλοκάκι.

Με νέα εγκύκλιo που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ καθορίζονται τα ποσοστά συμμετοχής και τα ασφαλιστικά πακέτα κάλυψης όσων αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.



Χάσμα μεταξυ ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ: 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,7%.



Υψηλό ποσοστό ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες-Η ανεργία στο 24,1%

Στο 24,1% ανέρχεται μέχρι στιγμής το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι 25,7% τον Μάρτιο 2015 και από 24,2% τον Φεβρουάριο 2016.



Στόχος να μειωθεί κάτω από το 1% το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής

Κοντά στο ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κατέβει κάτω από το 1% το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.